csütörtök, augusztus 28, 2008

nevek

egy babaoldalon olvastam epp a nevvalasztasrol. Idezek:

"Szintén nem javaslom az aktuális divatos neveket (pl. napjainkban Bence, Csenge, Fanni, Klaudia, Gergely, Ádám, Krisztián, Szilveszter)"

Mi van??? Csak nekem tunik ugy, hogy nagyon santit ez a kijelentes?

szerda, augusztus 27, 2008

fenykepezes

adott ket szulo, egy fenykepezogep, egy harom ev koruli kislany, szokokut. csalad kozeledik a szokokuthoz. kislany izgatottan mutogat a szokokutra. anyuka lefogja a kislany kezet, megprobalja vigyazz allasba pozoltatni, hogy le tudjak fenykepezni...

elsosegely doboz

Kollegam felkopasz feje bubjan friss seb.
- Mi tortent? - kerdeztem tole
- Bevagtam a fejem az elsosegely dobozba...

vasárnap, augusztus 03, 2008

gyumolcsok eszakon

elvileg imadom az oszibarackot. finom oszibarackot venni finnorszagban viszont lehetetlen...

a finn eper viszont mennyei. nem kell cukrozni, edes, nagyon finom.
az import cseresznye is finom, szerencsere.

a multkor dinnyet vettunk, azt hiszem spanyol volt. csalodtam. edesnek edes volt, de valahogy kasas, vagy nem tudom, de valahogy nem volt az igazi.

ma viszont a mennyekbe repitett a city marketben vasarolt magyar dinnye... amikor kettevagtam es megcsapott az illata, mar tudtam, hogy ez igazi dinnye. az az illat... es az az iz, amikor vegre megkostoltam, amikor elolvadt a szamban... olyan volt ez, mint amikor orakon keresztul melegben szomjazik az ember, es vegre hideg vizet ihat. holnap visszamegyunk egy ujabb adag magyar dinnyet venni.

izlandi kollegam meselte, hogy amikor szuleik gyerekek voltak, a karacsonyi nyalanksag az egzotikus gyumolcsnek szamito alma volt...